El que verdaderament destaca d'aquest Woyzeck és... la coherència i l' eficàcia notable de la posada en escena. ...Hi ha la bona qualitat dels materials(aportats: la música de Joan Cerveró, ...les imatges dirigides per Jaime Chávarri i filmades per Gerard Gormezano (...) . Cal afegir la interpretació extraordinària de Pep Ricart: els espasmes, la misèria, la humilitat i 'amor; sobretot el seu aire furtiu: una por concentrada i imprecisa que es desplega fins a convertir-se en una angoixa sense vores;(...)

Aquesta agrupació de talent donava com a resultat una obra d'una gran cohesió estética (...) Carles Alfaro demostrava ser un director molt atent als moviments significaius i les transicions escèniques, amb un sentit del ritme molt desenvolupat. El crític Herreras va acabar una ressenya amb aquestes paraules: "Cal assenyalar, doncs, que el reduccionisme de l'adaptació ha quedat superat per la posada en escena més pensada i més exitant que des de fa molt de temps s'ha fet en esta ciutat" Sincerament, crec que tenia raó. El muntatge, en conjunt era brillant, molt efectiu i, per moments, conmovedor.

 

Enric Sòria. "El cas Woyzeck" Del llibre Moma Teatre. 1982-2002- VINT ANYS DE COHERÈNCIA. Edició de Josep LLuis Sirera. Ed. BROMERA.

 

 

 

 

 

Va rebre el PREMI A LA MILLOR DIRECCIÓ  DE TEATRES DE LA GENERALITAT. 1993

PREMI A LA MILLOR DIRECCIÓ PER L' ASSOCIACIÓ DIRECTORS D'ESCENA. 1993

 

 

 

 

EL CAS WOYZECK           (1992)

Adaptació lliure de CARLES ALFARO

sobre WOYZECK  DE G. BÜCHNER

Versió castellana

CARLES ALFARO I  VICTÒRIA SALVADOR

Versió valenciana

HEIKE VAN LAWICK

 

 

Direcció i espai escènic: CARLES ALFARO

 

Música: Joan Cerveró

il·luminació: Alfons Barreda

Vestuari: Maribel Lozano

amb la col·laboració de Cornejo

Coordinació rodatge: Joaquin Hinojosa

2on operador: Rafa Alonso

 

Repartiment

PEP RICART

EMPAR CANET

CRISTINA GARCIA

PACO ZARZOSO

JOAN BERTRAN

JOSEP M. ALBERT